Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa. Kto z nas nie jadł racuchów można je robić z sezonowych owoców. Ja wybrał jagody i śliwki.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem aż się rozpuszcza..Dodać pozostałe składniki i wymieszać dokładnie, odstawić ciasto do wyrośnięcia na 40 minut. Na patelni rozgrzewamy olej wykładamy ciasto I smażymy aż się zrumienia z obu stron. Wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO.