Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie danie z raków, które obecnie są trudno dostępne z uwagi na stan wód w Polsce.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118062
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8394
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2119
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118062
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8394
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2119
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Składniki
Raki po rozmrożeniu wrzuciłem do osolonego wrzątku ( niewielka ilość wody z uwagi na fakt użycia już ugotowanych raków ), z dodatkiem soli i 2/3 części pokrojonego koperku.
Gotowałem pod przykryciem ok. 3 minuty. Podlałem winem, krótko gotowałem. Następnie dodałem masło, podlałem śmietaną, wsypałem pozostały koperek, posiekana natkę oraz tartą bułkę. Dusiłem, aż sos zgęstniał. Doprawiłem solą , białym pieprzem , sokiem z cytryny oraz szczyptą cukru. Podałem z białym pieczywem.