Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto szybki i pyszny przepis na słodką przekąskę z ciasta francuskiego z truskawkami – idealną do kawy, na deser lub na imprezę:
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5315
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17467
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 604
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5315
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17467
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 604
Składniki
Z jednego opakowania ciasta wychodzi ok 10 rogalików.
Rozwijamy ciasto francuskie, zaznaczamy co 10 cm i nacinamy i zwijamy na małe rogaliki.
Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni przez ok 15 minut.
Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, a w tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę z cukrem pudrem.
Przestudzone rogaliki przecinamy nadziewamy bitą śmietana i truskawkami.