Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto szybki i pyszny przepis na słodką przekąskę z ciasta francuskiego z truskawkami – idealną do kawy, na deser lub na imprezę:
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13140
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 466
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Z jednego opakowania ciasta wychodzi ok 10 rogalików.
Rozwijamy ciasto francuskie, zaznaczamy co 10 cm i nacinamy i zwijamy na małe rogaliki.
Gotowe rogaliki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 215 stopni przez ok 15 minut.
Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia, a w tym czasie przygotowujemy bitą śmietanę z cukrem pudrem.
Przestudzone rogaliki przecinamy nadziewamy bitą śmietana i truskawkami.