Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska, która będzie hitem każdej imprezy. Sprawdzi się zarówno na domówce, jak i bardziej wykwintnej kolacji w postaci przystawki. Zasmakuje nawet tym, którzy omijają szpinak szerokim łukiem.
Szpinak rozmrażamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką oraz przeciskamy ząbek czosnku. Smażymy przez chwilę, aby pozostała woda odparowała. Przekładamy do miski i studzimy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół). Białka oddzielamy od żółtek. Do przestudzonego szpinaku dodajemy żółtka i mąkę i mieszamy. Białka ubijamy, pianę dodajemy do szpinaku i delikatnie mieszamy, aby połączyć wszystko razem.
Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej masę szpinakową. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut. Po upieczeniu przekładamy ciasto razem z papierem na kratkę i studzimy.
W tym czasie przygotowujemy nadzienie rolady. Serek mieszamy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koperek, odrobinę soku z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Od wystudzonego ciasta oddzielamy papier do pieczenia i rozsmarowujemy na nim serek czosnkowy. Następnie układamy plasterki łososia i wzdłuż dłuższej krawędzi kładziemy paprykę. Zwijamy dość ciasno do środka od strony z papryką. Gotową roladę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 73
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 106
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 38
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 73
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 168
Składniki
Szpinak rozmrażamy na sitku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i dodajemy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką oraz przeciskamy ząbek czosnku. Smażymy przez chwilę, aby pozostała woda odparowała. Przekładamy do miski i studzimy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (góra-dół). Białka oddzielamy od żółtek. Do przestudzonego szpinaku dodajemy żółtka i mąkę i mieszamy. Białka ubijamy, pianę dodajemy do szpinaku i delikatnie mieszamy, aby połączyć wszystko razem. Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej masę szpinakową. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut. Po upieczeniu przekładamy ciasto razem z papierem na kratkę i studzimy.
W tym czasie przygotowujemy nadzienie rolady. Serek mieszamy z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koperek, odrobinę soku z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Od wystudzonego ciasta oddzielamy papier do pieczenia i rozsmarowujemy na nim serek czosnkowy. Następnie układamy plasterki łososia i wzdłuż dłuższej krawędzi kładziemy paprykę. Zwijamy dość ciasno do środka od strony z papryką. Gotową roladę zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Fit tortilla z tuńczykiem
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Przekąski
Langosz
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Fit tortilla z tuńczykiem
Zdrowy i lekki lunch
Odsłon: 49
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 52