Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
blacha, papier do pieczenia, tarka
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91037
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38440
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 301
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91037
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38440
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 301
Składniki
Starte ziemniaki, marchew, solimy i odstawiamy na 20 minut żeby puściły wodę. Odciskamy z wody, dodajemy szczypior, cebulę, mąkę, pieprz i jajka. Wyrabiamy ręcznie ciasto. W zależności od blachy na jakiej będziemy piec, mnie z tego ciasta wyszły 2 placki ciasta o wymiarze 20 cm x 30 cm.. Rozkładamy ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone ciasto studzimy i delikatnie oddzielamy od papieru, ja papier ten wykorzystałem 3 razy, upiekłem na nim 2 placki ciasta i podpiekłem gotowe rolady.
Na upieczone ciasto układamy plasterki sera mozzarella, musimy zostawić na cieście 4 cm wolnego miejsca, taki margines. Na ułożony ser układamy plastry szynki, plastry szynki posypujemy serem mozzarella (wiórki)i natką pietruszki. I tak przygotowany placek ciasta zwijamy w roladę.
Zwinięte rolady układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy wiórkami sera mozzarella. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Zapieczone rolady wyjmujemy z piekarnika, czekamy aż troszkę ostygną.
Kroimy w szersze kawałki i zajadamy :) Zimne także są pysze i świetnie nadają się na przekąski. Smacznego!!!