Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
blacha, papier do pieczenia, tarka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1597
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1597
Składniki
Starte ziemniaki, marchew, solimy i odstawiamy na 20 minut żeby puściły wodę. Odciskamy z wody, dodajemy szczypior, cebulę, mąkę, pieprz i jajka. Wyrabiamy ręcznie ciasto. W zależności od blachy na jakiej będziemy piec, mnie z tego ciasta wyszły 2 placki ciasta o wymiarze 20 cm x 30 cm.. Rozkładamy ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone ciasto studzimy i delikatnie oddzielamy od papieru, ja papier ten wykorzystałem 3 razy, upiekłem na nim 2 placki ciasta i podpiekłem gotowe rolady.
Na upieczone ciasto układamy plasterki sera mozzarella, musimy zostawić na cieście 4 cm wolnego miejsca, taki margines. Na ułożony ser układamy plastry szynki, plastry szynki posypujemy serem mozzarella (wiórki)i natką pietruszki. I tak przygotowany placek ciasta zwijamy w roladę.
Zwinięte rolady układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy wiórkami sera mozzarella. Zapiekamy 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Zapieczone rolady wyjmujemy z piekarnika, czekamy aż troszkę ostygną.
Kroimy w szersze kawałki i zajadamy :) Zimne także są pysze i świetnie nadają się na przekąski. Smacznego!!!