Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepiej smakuje z barszczykiem
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2774
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3925
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 765
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2774
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3925
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 765
Składniki
1. z łyżki mąki, cukru, drożdży i lekko podgrzanego mleka zrobić zaczyn, jak podrośnie połączyć z pozostałą mąka, roztopioną margaryną, szczyptą soli, podgrzanym mlekiem i jajkami ( część 1 jajka pozostawić, żeby posmarować roladę po wierzchu), wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia , 2. kapustę poszatkować, lekko obgotować, odcedzić, 3. cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju, dodać mięso, smażyć razem, 4. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć, 5. mięso połączyć z kapustą, pieczarkami i pokrojonym porem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, 6. ciasto rozwałkować, posmarować jajkiem, rozłożyć farsz, rozsmarować równo, pozostawiając wolny brzeg, zwinąć dość luźno wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć zawinięciem do spodu, posmarować wierzch jajkiem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego