Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z mięsem i warzywami

Rolada z mięsem i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 4789

Dodano:

Odsłon: 7044

najlepiej smakuje z barszczykiem

Składniki

  • ciasto: mąka pszenna 2 szkl
  • margaryna 1/3 opak
  • cukier 1 łyżeczka
  • mleko 1/2 szkl
  • jajko 2 szt
  • drożdże 4 dag
  • sól szczypta
  • nadzienie: mięso mielone wp 50 dag
  • pieczarki 30 dag
  • kapusta biała kawałek
  • por kawałek
  • cebula
  • czosnek
  • ser żółty
  • Sos sojowy
  • olej
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. z łyżki mąki, cukru, drożdży i lekko podgrzanego mleka zrobić zaczyn, jak podrośnie połączyć z pozostałą mąka, roztopioną margaryną, szczyptą soli, podgrzanym mlekiem i jajkami ( część 1 jajka pozostawić, żeby posmarować roladę po wierzchu), wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia ,
    2. kapustę poszatkować, lekko obgotować, odcedzić,
    3. cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju, dodać mięso, smażyć razem,
    4. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć,
    5. mięso połączyć z kapustą, pieczarkami i pokrojonym porem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym,
    6. ciasto rozwałkować, posmarować jajkiem, rozłożyć farsz, rozsmarować równo, pozostawiając wolny brzeg, zwinąć dość luźno wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć zawinięciem do spodu, posmarować wierzch jajkiem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń