Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepiej smakuje z barszczykiem
1. z łyżki mąki, cukru, drożdży i lekko podgrzanego mleka zrobić zaczyn, jak podrośnie połączyć z pozostałą mąka, roztopioną margaryną, szczyptą soli, podgrzanym mlekiem i jajkami ( część 1 jajka pozostawić, żeby posmarować roladę po wierzchu), wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia ,
2. kapustę poszatkować, lekko obgotować, odcedzić,
3. cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju, dodać mięso, smażyć razem,
4. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć,
5. mięso połączyć z kapustą, pieczarkami i pokrojonym porem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym,
6. ciasto rozwałkować, posmarować jajkiem, rozłożyć farsz, rozsmarować równo, pozostawiając wolny brzeg, zwinąć dość luźno wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć zawinięciem do spodu, posmarować wierzch jajkiem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min,
smacznego
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 424
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 972
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 198
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 178
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 424
Kurczak pieczony na puszce piwa to wspaniała propozycja obiadowa dla wszystki...
Odsłon: 972
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 198
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 178
Składniki
1. z łyżki mąki, cukru, drożdży i lekko podgrzanego mleka zrobić zaczyn, jak podrośnie połączyć z pozostałą mąka, roztopioną margaryną, szczyptą soli, podgrzanym mlekiem i jajkami ( część 1 jajka pozostawić, żeby posmarować roladę po wierzchu), wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia , 2. kapustę poszatkować, lekko obgotować, odcedzić, 3. cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju, dodać mięso, smażyć razem, 4. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć, 5. mięso połączyć z kapustą, pieczarkami i pokrojonym porem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, 6. ciasto rozwałkować, posmarować jajkiem, rozłożyć farsz, rozsmarować równo, pozostawiając wolny brzeg, zwinąć dość luźno wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć zawinięciem do spodu, posmarować wierzch jajkiem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Rożki z tortilli
Przekąski
Młoda kapusta z pieczarkami
Przekąski
Imprezowe siekacze drobioe
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Rożki z tortilli
Rożki z tortilli to świetna propozycja na imprezową przekąskę, ale także zdro...
Odsłon: 839
Młoda kapusta z pieczarkami
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 1219