Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepiej smakuje z barszczykiem
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2898
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2898
Składniki
1. z łyżki mąki, cukru, drożdży i lekko podgrzanego mleka zrobić zaczyn, jak podrośnie połączyć z pozostałą mąka, roztopioną margaryną, szczyptą soli, podgrzanym mlekiem i jajkami ( część 1 jajka pozostawić, żeby posmarować roladę po wierzchu), wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia , 2. kapustę poszatkować, lekko obgotować, odcedzić, 3. cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju, dodać mięso, smażyć razem, 4. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć, 5. mięso połączyć z kapustą, pieczarkami i pokrojonym porem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, 6. ciasto rozwałkować, posmarować jajkiem, rozłożyć farsz, rozsmarować równo, pozostawiając wolny brzeg, zwinąć dość luźno wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć zawinięciem do spodu, posmarować wierzch jajkiem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego