Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepiej smakuje z barszczykiem
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421183
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1977
Składniki
1. z łyżki mąki, cukru, drożdży i lekko podgrzanego mleka zrobić zaczyn, jak podrośnie połączyć z pozostałą mąka, roztopioną margaryną, szczyptą soli, podgrzanym mlekiem i jajkami ( część 1 jajka pozostawić, żeby posmarować roladę po wierzchu), wyrobić, pozostawić do wyrośnięcia , 2. kapustę poszatkować, lekko obgotować, odcedzić, 3. cebulę i czosnek podsmażyć na odrobinie oleju, dodać mięso, smażyć razem, 4. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć, 5. mięso połączyć z kapustą, pieczarkami i pokrojonym porem, dusić chwilę razem, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, 6. ciasto rozwałkować, posmarować jajkiem, rozłożyć farsz, rozsmarować równo, pozostawiając wolny brzeg, zwinąć dość luźno wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć zawinięciem do spodu, posmarować wierzch jajkiem, wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego