Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z szynki po tatarsku. Sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska na każdej imprezie i większej uroczystości rodzinnej. Do przygotowania farszu wykorzystałam: ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, zielony groszek z puszki, cebulę i jajka ugotowane na twardo. Do tego majonez i przyprawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy pokroić wszystkie składniki i połączyć w misce. Jeśli mamy obawy, że roladki tatarskie będą się rozwijały na talerzu, możemy je związać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 148
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 44
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 148
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 44
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki i ogórki wyjmujemy ze słoika, kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno szatkujemy. Groszek odcedzamy z zalewy.
Składniki przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Całość mieszamy.
Farsz tatarski nakładamy na plastry szynki. Zwijamy szynkę na kształt roladki.