Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z szynki po tatarsku. Sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska na każdej imprezie i większej uroczystości rodzinnej. Do przygotowania farszu wykorzystałam: ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, zielony groszek z puszki, cebulę i jajka ugotowane na twardo. Do tego majonez i przyprawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy pokroić wszystkie składniki i połączyć w misce. Jeśli mamy obawy, że roladki tatarskie będą się rozwijały na talerzu, możemy je związać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98969
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5903
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98969
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5077
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5903
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki i ogórki wyjmujemy ze słoika, kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno szatkujemy. Groszek odcedzamy z zalewy.
Składniki przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Całość mieszamy.
Farsz tatarski nakładamy na plastry szynki. Zwijamy szynkę na kształt roladki.