Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z szynki po tatarsku. Sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska na każdej imprezie i większej uroczystości rodzinnej. Do przygotowania farszu wykorzystałam: ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, zielony groszek z puszki, cebulę i jajka ugotowane na twardo. Do tego majonez i przyprawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy pokroić wszystkie składniki i połączyć w misce. Jeśli mamy obawy, że roladki tatarskie będą się rozwijały na talerzu, możemy je związać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4985
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5257
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 118
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18788
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7221
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4985
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5257
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 118
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18788
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7221
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki i ogórki wyjmujemy ze słoika, kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno szatkujemy. Groszek odcedzamy z zalewy.
Składniki przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Całość mieszamy.
Farsz tatarski nakładamy na plastry szynki. Zwijamy szynkę na kształt roladki.