Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe roladki z szynki po tatarsku. Sprawdzą się idealnie jako zimna przekąska na każdej imprezie i większej uroczystości rodzinnej. Do przygotowania farszu wykorzystałam: ogórki konserwowe, pieczarki marynowane, zielony groszek z puszki, cebulę i jajka ugotowane na twardo. Do tego majonez i przyprawy. Przepis jest bardzo prosty, wystarczy pokroić wszystkie składniki i połączyć w misce. Jeśli mamy obawy, że roladki tatarskie będą się rozwijały na talerzu, możemy je związać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 77
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 100
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 188
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 77
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 100
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 188
Składniki
Jajka gotujemy na twardo (przez około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki i ogórki wyjmujemy ze słoika, kroimy w drobną kostkę. Cebulę drobno szatkujemy. Groszek odcedzamy z zalewy.
Składniki przekładamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Całość mieszamy.
Farsz tatarski nakładamy na plastry szynki. Zwijamy szynkę na kształt roladki.