Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24866
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24866
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka obrać, drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Pestki słonecznika uprażyć na patelni. Kiełki sojowe włożyć do wrzącej wody, gotować minutę, odcedzić, posiekać. Majonez wymieszać staran-nie ze śmietaną, przyprawić odrobiną cukru, solą i piep-rzem. Posiekane jajka, ser, pestki, kiełki, rzodkiewki włożyć do miseczki, dodać posiekany czosnek oraz 3 łyżki sosu majonezowo-śmietanowego. Wymieszać. Farsz nałożyć na umyte i osuszone liście sałaty, zwinąć je. Ułożyć roladki na półmisku. Udekorować rzodkiewkami, schłodzić.