Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne rolmopsy jakie robiła moja babcia, rolmopsy bez zalewy octowej tylko polane octem i odstawione na 24 godziny w chłodne miejsce . Rolmopsy bardzo fajnie sprawdzają się na różnych imprezach ale także są ozdobą świątecznego stole.
miska, ręcznik papierowy, nóż, słoik, wykałaczki,
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 447
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2621
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 447
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2621
Składniki
Filety śledziowe matiasy moczymy w mleku około (30 minut w zależności od tego jak mocno są słone), następnie lekko osuszamy . Paprykę czerwoną po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu kroimy w paski , to samo robimy z ogórkiem kiszonym , natomiast cebule po obraniu kroimy w plastry. Każdy płat matiasa oprószmy lekko pieprzem na każdym płacie układamy po plasterku cebuli , pasku ogórka i papryki. Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane rolmopsy wkładamy do większego słoika , polewamy octem i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godzin. Przed podaniem skrapiamy cytryną.
Rolmopsy po przygotowaniu.
Rolmopsy gotowe do odstawienia na 24 godziny.