Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gości u mnie rybka miruna. Miruna to ryba oceaniczna, jest rybą zaliczaną do dorszowatych, po za tym należy do jednych ze smaczniejszych i soczystych ryb , dlatego dzisiaj podaję przepis właśnie na tą smaczną rybę przygotowaną po grecku. Ryba smażona , a następnie przekładana podgotowanymi , smażonymi jarzynami. Co roku taka rybka gości na moim świątecznym stole, to taka moja tradycja od kilku lat.
garnek, nóż, patelnia, salaterka szklana, naczynie na mąkę do panierowania,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8653
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7240
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4951
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327899
Składniki
Rybę po rozmrożeniu dokładnie osuszyć , a następnie pokroić na mniejsze kawałki , oprószyć lekko solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Następnie panierować w mące z dodatkiem bułki tartej , a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jarzyny obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować około 10 minut dodając do gotowania liście laurowe i ziele angielskie. Na oleju ze smażenia ryby , podsmażyć pokrojoną cebulę , pod koniec smażenia dodać pokrojony por. Do podsmażonej cebuli dodać ugotowane jarzyny wraz z wywarem, dodać przyprawy , a następnie rozmieszany z odrobiną gorącej wody koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać do połączenia składników i jeszcze kilka minut gotować na wolnym ogniu. Układać w salaterce warstwami zaczynając od warzyw i kończąc na warzywach. Na przemian warzywa , ryby i tak do wyczerpania ryb i warzywa. Przyozdobić natką pietruszki, plasterkami cytryny oraz kawałkiem pora. Włożyć do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Przygotowanie warzyw.
Układanie warstwami.
Ryba gotowa .