Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gości u mnie rybka miruna. Miruna to ryba oceaniczna, jest rybą zaliczaną do dorszowatych, po za tym należy do jednych ze smaczniejszych i soczystych ryb , dlatego dzisiaj podaję przepis właśnie na tą smaczną rybę przygotowaną po grecku. Ryba smażona , a następnie przekładana podgotowanymi , smażonymi jarzynami. Co roku taka rybka gości na moim świątecznym stole, to taka moja tradycja od kilku lat.
garnek, nóż, patelnia, salaterka szklana, naczynie na mąkę do panierowania,
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 109
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 182
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1448
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 109
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 182
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 143
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 108
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1448
Składniki
Rybę po rozmrożeniu dokładnie osuszyć , a następnie pokroić na mniejsze kawałki , oprószyć lekko solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Następnie panierować w mące z dodatkiem bułki tartej , a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jarzyny obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować około 10 minut dodając do gotowania liście laurowe i ziele angielskie. Na oleju ze smażenia ryby , podsmażyć pokrojoną cebulę , pod koniec smażenia dodać pokrojony por. Do podsmażonej cebuli dodać ugotowane jarzyny wraz z wywarem, dodać przyprawy , a następnie rozmieszany z odrobiną gorącej wody koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać do połączenia składników i jeszcze kilka minut gotować na wolnym ogniu. Układać w salaterce warstwami zaczynając od warzyw i kończąc na warzywach. Na przemian warzywa , ryby i tak do wyczerpania ryb i warzywa. Przyozdobić natką pietruszki, plasterkami cytryny oraz kawałkiem pora. Włożyć do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Przygotowanie warzyw.
Układanie warstwami.
Ryba gotowa .