Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gości u mnie rybka miruna. Miruna to ryba oceaniczna, jest rybą zaliczaną do dorszowatych, po za tym należy do jednych ze smaczniejszych i soczystych ryb , dlatego dzisiaj podaję przepis właśnie na tą smaczną rybę przygotowaną po grecku. Ryba smażona , a następnie przekładana podgotowanymi , smażonymi jarzynami. Co roku taka rybka gości na moim świątecznym stole, to taka moja tradycja od kilku lat.
garnek, nóż, patelnia, salaterka szklana, naczynie na mąkę do panierowania,
Połączenie smażonej ryby z sosem chrzanowym okazało się "strzałem w dziesiątkę".
Odsłon: 15020
Zapiekanka ziemniaczana z rybą i szpinakiem. Polecam.
Odsłon: 649
Jest to jeden z pomysłów na szybki, zdrowy i dietetyczny obiad. Ryba w towarz...
Odsłon: 6874
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 490
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 217
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 382
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3633
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3944
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 490
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 217
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 382
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3633
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 3944
Składniki
Rybę po rozmrożeniu dokładnie osuszyć , a następnie pokroić na mniejsze kawałki , oprószyć lekko solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Następnie panierować w mące z dodatkiem bułki tartej , a następnie smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jarzyny obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować około 10 minut dodając do gotowania liście laurowe i ziele angielskie. Na oleju ze smażenia ryby , podsmażyć pokrojoną cebulę , pod koniec smażenia dodać pokrojony por. Do podsmażonej cebuli dodać ugotowane jarzyny wraz z wywarem, dodać przyprawy , a następnie rozmieszany z odrobiną gorącej wody koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać do połączenia składników i jeszcze kilka minut gotować na wolnym ogniu. Układać w salaterce warstwami zaczynając od warzyw i kończąc na warzywach. Na przemian warzywa , ryby i tak do wyczerpania ryb i warzywa. Przyozdobić natką pietruszki, plasterkami cytryny oraz kawałkiem pora. Włożyć do lodówki do całkowitego schłodzenia.
Przygotowanie warzyw.
Układanie warstwami.
Ryba gotowa .
Przepisy Przekąski
Przekąski
Śledź na słodko
Przekąski
Pizza na cienkim cieście
Przekąski
Zapiekanka warzywna
Przekąski
Roladki z chipsami
Śledź na słodko
Dobry śledzik nie jest zły. Jeśli chodzi o mnie, to ja preferuję w słodkiej n...
Odsłon: 179
Pizza na cienkim cieście
Pyszna pizza lepsza niż w pizzerii Polecam przepis
Odsłon: 119