Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybę po grecku przygotowałam z dorsza. Rybka smaczna i prosta w przygotowaniu. Każdy z nas na pewno ma swój przepis na to danie , ja podaję dzisiaj swój prosty przepis , z którego rybka wychodzi smaczna, panierowana jest tym razem w mące kukurydzianej. Polecam
ręcznik papierowy, patelnia, nóż , łyżka, garnek, szklanka, miska,
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1857
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254158
Polecam.
Odsłon: 1514
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1857
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254158
Polecam.
Odsłon: 1514
Składniki
Rybę opłukać ,wysuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie rybę panierować w mące kukurydzianej i smażyć na oleju z każdej strony. Warzywa obrać, opłukać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do garnka zalać wodą, dodać soli i gotować około 15 minut. Odlać pół szklanki bulionu z gotowania warzyw, dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Por i cebule pokroić w pół plasterki, podsmażyć na olej do zrumienienia. Połączyć warzywa z podsmażoną cebulą i porem , dodać bulion z przecierem pomidorowym i zagotować. Doprawić solą i pieprzem . Do szklanej miski przekładać rybę na przemian z warzywami. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Pyszna rybka w warzywach gotowa do spożycia.