Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybę po grecku przygotowałam z dorsza. Rybka smaczna i prosta w przygotowaniu. Każdy z nas na pewno ma swój przepis na to danie , ja podaję dzisiaj swój prosty przepis , z którego rybka wychodzi smaczna, panierowana jest tym razem w mące kukurydzianej. Polecam
ręcznik papierowy, patelnia, nóż , łyżka, garnek, szklanka, miska,
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1176
Dziś do pracy.
Odsłon: 39
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 709
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1176
Dziś do pracy.
Odsłon: 39
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 709
Składniki
Rybę opłukać ,wysuszyć ręcznikiem papierowym, posolić, popieprzyć i odłożyć na 30 minut. Po tym czasie rybę panierować w mące kukurydzianej i smażyć na oleju z każdej strony. Warzywa obrać, opłukać , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do garnka zalać wodą, dodać soli i gotować około 15 minut. Odlać pół szklanki bulionu z gotowania warzyw, dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Por i cebule pokroić w pół plasterki, podsmażyć na olej do zrumienienia. Połączyć warzywa z podsmażoną cebulą i porem , dodać bulion z przecierem pomidorowym i zagotować. Doprawić solą i pieprzem . Do szklanej miski przekładać rybę na przemian z warzywami. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Pyszna rybka w warzywach gotowa do spożycia.