Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 965 Ocena: 18312
Dodano: 30.03.2017
Odsłon: 1455
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Oczyszczonego ze skóry i ości dorsza rozdrobniłem, ugotowane ziemniaki przepuściłem przez praskę, wymieszałem razem ze skórką cytryny, posiekana natką , solą, szczyptą chili i pieprzem do smaku. Z masy uformowałem kulki wielkości orzecha włoskiego, panierowałem kolejno w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej. Smażyłem na złoto na oleju, osaczyłem na papierowych ręcznikach.
Czerwone cebule pokroiłem w cienki piórka. Na patelni rozgrzałem łyżkę oliwy, wrzuciłem cebulę, mieszając od czasu do czasu podsmażyłem ją, aż całkowicie zmiękła i zaczęła brązowieć. Posypałem ją cukrem, skropiłem balsamino, zwiększyłem ogień, smażyłem ok. 10 minut, mieszając aby się nie przypaliła.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Futka 31 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe i bardzo smakowite! A prezentacja jak zwykle urocza <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 31 marca 2017Zgłoś do usunięcia
mega :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 31 marca 2017Zgłoś do usunięcia
Danie rewelacyjne :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz