Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny imprezowy przebój mojej mamy. Mintaj w zalewie pomidorowo-octowej z przyprawami. To jeden z moich ulubionych sposobów na rybę, gorąco polecam!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7791
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2946
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1179
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7791
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2946
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1190
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1179
Składniki
Filety doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące. Smażymy na oleju, aż skórka się zarumieni. Po lekkim ostudzeniu wkładamy do pojemników. Uwaga, ryby potrzebują dużo zalewy, bo inaczej będą suche. Porcję z 1kg rozkładamy na 2 spore pojemniki (ryby nie powinny zajmować więcej niż połowę pudełka).
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju do zeszklenia. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą, zielem i liściem laurowym. Na końcu dodajemy koncentrat z cebulą. Mieszamy o zostawiamy do przestygnięcia. Ryby w pojemnikach zalewamy gotową, przestudzoną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 3-4 dni.
W tym czasie ryby wchłoną dużą część zalewy, panierka będzie miękka, lekko octowa. Ryby wyjmujemy delikatnie. Podajemy na zimno.