Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny imprezowy przebój mojej mamy. Mintaj w zalewie pomidorowo-octowej z przyprawami. To jeden z moich ulubionych sposobów na rybę, gorąco polecam!
Bardzo proste ale za to bardzo pyszne zatrzymanie smaku lata uwięzionego w le...
Odsłon: 7779
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4819
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3230
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4819
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3230
Składniki
Filety doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące. Smażymy na oleju, aż skórka się zarumieni. Po lekkim ostudzeniu wkładamy do pojemników. Uwaga, ryby potrzebują dużo zalewy, bo inaczej będą suche. Porcję z 1kg rozkładamy na 2 spore pojemniki (ryby nie powinny zajmować więcej niż połowę pudełka).
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na oleju do zeszklenia. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą, zielem i liściem laurowym. Na końcu dodajemy koncentrat z cebulą. Mieszamy o zostawiamy do przestygnięcia. Ryby w pojemnikach zalewamy gotową, przestudzoną zalewą. Wstawiamy do lodówki na 3-4 dni.
W tym czasie ryby wchłoną dużą część zalewy, panierka będzie miękka, lekko octowa. Ryby wyjmujemy delikatnie. Podajemy na zimno.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12373
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2623