Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki czyli tradycyjne danie kuchni orientalnej w spolszczonym wydaniu, z mięsem mielonym i chińskimi warzywami.
...ale pyszny.
Odsłon: 739
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 189
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5152
...ale pyszny.
Odsłon: 739
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 189
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5152
Składniki
Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i wrzuciłam mrożone warzywa chińskie. Smażyłam je pod przykryciem, aż się rozmroziły i zrobiły miękkie. Warzywa przełożyłam na deskę do krojenia i trochę posiekałam nożem. Na patelnię nalałam kolejną łyżkę oleju i teraz podsmażyłam mięso mielone. Do podsmażonego mięsa dodałam posiekane warzywa, sos sojowy i rozgnieciony przez praskę czosnek. Wszystko wymieszałam i podsmażyłam razem przez kilka minut. Papier ryżowy przygotowałam według instrukcji na opakowaniu, to znaczy maczałam w zimnej wodzie po dwa arkusze i gdy zmiękł wykładałam go na deskę i nakładałam na środek łyżkę farszu. Brzegi papieru zawijałam do środka i zwijałam w pakieciki. Zwinięte sajgonki odkładałam na deskę. Na patelni rozgrzałam sporą ilość oleju i włożyłam przygotowane sajgonki. Smażyłam je z obu stron na złoty kolor i wykładałam na talerz. Sajgonki najlepiej podawać ze słodko - ostrym sosem.