Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 53
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 160
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 53
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 37
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 164
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 160
Składniki
• Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części • Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego • Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut • Majonez łączymy z keczupem
• Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem • Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia •Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut