Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 169 Ocena: 2449
Dodano: 30.04.2020
Odsłon: 12952
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
• Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części
• Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego
• Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut
• Majonez łączymy z keczupem
• Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem
• Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
•Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)