Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21604
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21604
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
• Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części • Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego • Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut • Majonez łączymy z keczupem
• Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem • Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia •Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut