Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 225
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1007
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 907
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 225
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1007
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 907
Składniki
• Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części • Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego • Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut • Majonez łączymy z keczupem
• Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem • Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia •Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut