Do góry

Przekąski Przepis na:

Sakiewki z ciasta francuskiego

Sakiewki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 2100

Dodano:

Odsłon: 1033

Co powiecie na sakiewki z ciasta francuskiego? Coś pysznego i szybkiego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • Jedno ciasto francuskie
  • 6 parówek
  • 12 plasterków sera żółtego
  • 250 gramów pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki keczupu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sakiewki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. • Ciasto francuskie dzielimy na sześć równych części
    • Parówki przekrawamy na pół i każdą owijamy plasterkiem sera żółtego
    • Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle przez kilka minut
    • Majonez łączymy z keczupem

  2. • Każdy kwadrat smarujemy sosem, następnie nakładamy około łyżki pieczarek oraz dwie połówki parówek owiniętych serem
    • Zakładamy cztery końce ciasta w jedno miejsce (środek), sklejamy je razem, smarujemy rozmąconym jajkiem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
    •Pieczemy w temperaturze 200 stopni (grzanie góra i dół) przez 15-20 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń