Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa przekąska idealna na każdą okazję.
Garnek, piekarnik
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1518
Składniki
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Przerzucić do garnka. Dodać oliwę z oliwek i przez chwilę dusić.
Dodać szpinak i gotować przez około 15 minut. Dodać sól i pieprz, wymieszać i zostawić do wystygnięcia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Płaty ciasta francuskiego lekko rozwałkować jeśli są za grube. Pokroić na 12 kwadratów.
Do szpinaku dodać ser feta i wymieszać. Masę wyłożyć na środek każdego kwadratu. Rogi ciasta francuskiego zlepiać u góry, tworząc sakiewki. Układać na blasze i smarować roztrzepanym jajkiem za pomocą pędzelka.
Piec w 200 stopniach (góra/dół) około 25 minut (aż będą lekko przyrumienione). Smacznego!