Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsławiona potrawa przez Gałczyńskiego i jak tu jej nie zrobić, czyli makrele w sosie pomidorowym.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4033
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1850
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30020
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 288
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4033
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1850
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30020
Składniki
Wyfiletowałam makrelki, niewiele tego zostało. Fileciki były cienkie więc po przyprawieniu solą i pieprzem dodatkowo oprószyłam je mąką i usmażyłam. Filety można tez uparować w dietetycznej wersji. Sos: Na patelni szkli się posiekaną cebulę dodaje czosnek i gdy zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory lub passatę, sos itp. Sos dusi się pod przykryciem do całkowitej miękkości cebuli, nawet 30 minut. Sos się doprawia na koniec, solą, pieprzem i czymś kwaśnym- użyłam octu balsamicznego. Następnie rybki przekłada się sosem, po jednej dobie powinny się już zamarynować.
Smacznego :)