Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsławiona potrawa przez Gałczyńskiego i jak tu jej nie zrobić, czyli makrele w sosie pomidorowym.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2796
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3936
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 775
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2796
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3936
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 775
Składniki
Wyfiletowałam makrelki, niewiele tego zostało. Fileciki były cienkie więc po przyprawieniu solą i pieprzem dodatkowo oprószyłam je mąką i usmażyłam. Filety można tez uparować w dietetycznej wersji. Sos: Na patelni szkli się posiekaną cebulę dodaje czosnek i gdy zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory lub passatę, sos itp. Sos dusi się pod przykryciem do całkowitej miękkości cebuli, nawet 30 minut. Sos się doprawia na koniec, solą, pieprzem i czymś kwaśnym- użyłam octu balsamicznego. Następnie rybki przekłada się sosem, po jednej dobie powinny się już zamarynować.
Smacznego :)