Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsławiona potrawa przez Gałczyńskiego i jak tu jej nie zrobić, czyli makrele w sosie pomidorowym.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 90
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18682
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7152
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30801
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 90
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18682
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7152
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30801
Składniki
Wyfiletowałam makrelki, niewiele tego zostało. Fileciki były cienkie więc po przyprawieniu solą i pieprzem dodatkowo oprószyłam je mąką i usmażyłam. Filety można tez uparować w dietetycznej wersji. Sos: Na patelni szkli się posiekaną cebulę dodaje czosnek i gdy zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory lub passatę, sos itp. Sos dusi się pod przykryciem do całkowitej miękkości cebuli, nawet 30 minut. Sos się doprawia na koniec, solą, pieprzem i czymś kwaśnym- użyłam octu balsamicznego. Następnie rybki przekłada się sosem, po jednej dobie powinny się już zamarynować.
Smacznego :)