Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsławiona potrawa przez Gałczyńskiego i jak tu jej nie zrobić, czyli makrele w sosie pomidorowym.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1221
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 442
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3379
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 953
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1221
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 442
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3379
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 953
Składniki
Wyfiletowałam makrelki, niewiele tego zostało. Fileciki były cienkie więc po przyprawieniu solą i pieprzem dodatkowo oprószyłam je mąką i usmażyłam. Filety można tez uparować w dietetycznej wersji. Sos: Na patelni szkli się posiekaną cebulę dodaje czosnek i gdy zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory lub passatę, sos itp. Sos dusi się pod przykryciem do całkowitej miękkości cebuli, nawet 30 minut. Sos się doprawia na koniec, solą, pieprzem i czymś kwaśnym- użyłam octu balsamicznego. Następnie rybki przekłada się sosem, po jednej dobie powinny się już zamarynować.
Smacznego :)