Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozsławiona potrawa przez Gałczyńskiego i jak tu jej nie zrobić, czyli makrele w sosie pomidorowym.
Polecam.
Odsłon: 1281
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1668
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1149
Polecam.
Odsłon: 1281
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1668
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1149
Składniki
Wyfiletowałam makrelki, niewiele tego zostało. Fileciki były cienkie więc po przyprawieniu solą i pieprzem dodatkowo oprószyłam je mąką i usmażyłam. Filety można tez uparować w dietetycznej wersji. Sos: Na patelni szkli się posiekaną cebulę dodaje czosnek i gdy zacznie pachnieć dodaje się obrane i posiekane pomidory lub passatę, sos itp. Sos dusi się pod przykryciem do całkowitej miękkości cebuli, nawet 30 minut. Sos się doprawia na koniec, solą, pieprzem i czymś kwaśnym- użyłam octu balsamicznego. Następnie rybki przekłada się sosem, po jednej dobie powinny się już zamarynować.
Smacznego :)