Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w piernikowej skorupce

Śledź w piernikowej skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17442

Dodano:

Odsłon: 605

Aromatyczny i smaczny śledzik na przekąskę.

Składniki

  • Śledź solony ½ kg
  • Mleko 2 szklanki
  • Imbir starty 1 łyżka
  • Olej 1 szklanka
  • Cynamon 1 laska
  • Ziele angielskie kilka ziarenek
  • Goździki 4 ziarenka
  • Pierniki 25 dag
  • Orzechy włoskie 25 dag
  • Miód 2 łyżki
  • Ocet 2 łyżki
  • Natka pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledź w piernikowej skorupce

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Śledzie zalać mlekiem na noc. Olej wymieszać z imbirem, ziarnami i zagotować. Śledzie ułożyć w słoiku, zalać olejem , przykryć, ostudzić i wstawić do lodówki na dwa dni. Następnie miód wymieszać z octem, startymi piernikami i posiekanymi orzechami. Śledzie ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowaną masą piernikową, nakryć folią i wstawić ponownie do lodówki na dwie godziny. Podawać z posiekaną natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń