Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny śledzik na przekąskę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10898
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2605
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10898
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2605
Składniki
Wykonanie: Śledzie zalać mlekiem na noc. Olej wymieszać z imbirem, ziarnami i zagotować. Śledzie ułożyć w słoiku, zalać olejem , przykryć, ostudzić i wstawić do lodówki na dwa dni. Następnie miód wymieszać z octem, startymi piernikami i posiekanymi orzechami. Śledzie ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowaną masą piernikową, nakryć folią i wstawić ponownie do lodówki na dwie godziny. Podawać z posiekaną natka pietruszki.