Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny śledzik na przekąskę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1184
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420700
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1184
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420700
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1841
Składniki
Wykonanie: Śledzie zalać mlekiem na noc. Olej wymieszać z imbirem, ziarnami i zagotować. Śledzie ułożyć w słoiku, zalać olejem , przykryć, ostudzić i wstawić do lodówki na dwa dni. Następnie miód wymieszać z octem, startymi piernikami i posiekanymi orzechami. Śledzie ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowaną masą piernikową, nakryć folią i wstawić ponownie do lodówki na dwie godziny. Podawać z posiekaną natka pietruszki.