Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i smaczny śledzik na przekąskę.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1681
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 252
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1681
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 252
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Składniki
Wykonanie: Śledzie zalać mlekiem na noc. Olej wymieszać z imbirem, ziarnami i zagotować. Śledzie ułożyć w słoiku, zalać olejem , przykryć, ostudzić i wstawić do lodówki na dwa dni. Następnie miód wymieszać z octem, startymi piernikami i posiekanymi orzechami. Śledzie ułożyć na półmisku, obłożyć przygotowaną masą piernikową, nakryć folią i wstawić ponownie do lodówki na dwie godziny. Podawać z posiekaną natka pietruszki.