Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne śledzie, hit domówek, prywatek, idealna zakąska.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 25
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Obieramy cebulę i kroimy w półcentymetrowe plastry. Kolendrę mielimy w młynku lub blenderze na pył. Zalewę podgrzewamy do temperatury nieco wyższej niż pokojowa (ok. 35' C). Śledzie wyciągamy z tacek, zlewając olej do miseczki. Przygotowujemy prostokątny, zamykany pojemnik o wymiarze pozwalającym na układanie śledzi warstwami na wysokość 10 cm. Układamy śledzie i cebulę, posypując każdą warstwę zmieloną kolendrą i przekładając liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Wlewamy pozostały po śledziach olej. Następnie zalewamy wszystko marynatą i zamykamy szczelnie pojemnik. Wstawiamy do lodówki na 3 doby. Wujek dobra rada... Znakomicie sprawdza się zalewa po ostrej papryce. Można zastosować kupaż zalew z kolejnych, zużytych w domu marynowanych warzyw.