Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie śledzie co rok na święta Wielkanocne przygotowywał Ś.P wujek Czesiek . Robi się je bardzo szybko i z małej ilości składników. Możemy kontrolować ich wyrazistość za pomocą octu dodawanego do zalewy. Skusicie się ?
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3718
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2050
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5462
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5504
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3718
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2050
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5462
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5504
Składniki
1. Śledzie namocz w wodzie przez 12 h w lodówce. Odsącz i osusz 2. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki 3. Cebulę obier i pokrój w cieniutkie półplasterki 4. Do rondelka dodaj składniki zalewy i lekko podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru. Ostudź 5. Do miski dodaj pokrojone śledzie, cebulę, przyprawy , olej oraz zalewę. Wymieszaj. Odstaw do lodówki na 12 godzin