Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie śledzie co rok na święta Wielkanocne przygotowywał Ś.P wujek Czesiek . Robi się je bardzo szybko i z małej ilości składników. Możemy kontrolować ich wyrazistość za pomocą octu dodawanego do zalewy. Skusicie się ?
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6761
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 228
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 427
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6761
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 228
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 427
Składniki
1. Śledzie namocz w wodzie przez 12 h w lodówce. Odsącz i osusz 2. Śledzie pokrój na mniejsze kawałki 3. Cebulę obier i pokrój w cieniutkie półplasterki 4. Do rondelka dodaj składniki zalewy i lekko podgrzewaj do momentu rozpuszczenia cukru. Ostudź 5. Do miski dodaj pokrojone śledzie, cebulę, przyprawy , olej oraz zalewę. Wymieszaj. Odstaw do lodówki na 12 godzin