Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie gajowego to bardzo smaczne śledzie z grzybami, do sosu można dodać trochę pasty pomidorowej bardziej dla koloru, ale nie za dużo aby nie zdominowała ona smaku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14998
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4770
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44900
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 666
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 737
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14998
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4770
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44900
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 666
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 737
Składniki
Pokrojoną cebulę należy zeszklić na oleju i posolić. Wcześniej wymoczone grzyby gotujemy przez pół godziny na małym ogniu do odparowania wody. Siekamy na dowolną grubość wedle upodobań, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy chwilę na małym ogniu. Studzimy.
Następnie łączymy z olejem i miodem (do smaku - najlepiej dodawać stopniowo i próbować). Przyprawiamy małą szczyptą cynamonu
Wcześniej wymoczone śledzie (jeśli były zbyt słone) osuszamy, kroimy w paseczki i mieszamy z sosem grzybowym. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 dni.