Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie gajowego to bardzo smaczne śledzie z grzybami, do sosu można dodać trochę pasty pomidorowej bardziej dla koloru, ale nie za dużo aby nie zdominowała ona smaku.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68331
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2016
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68331
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2016
Składniki
Pokrojoną cebulę należy zeszklić na oleju i posolić. Wcześniej wymoczone grzyby gotujemy przez pół godziny na małym ogniu do odparowania wody. Siekamy na dowolną grubość wedle upodobań, dodajemy do cebuli, przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy chwilę na małym ogniu. Studzimy.
Następnie łączymy z olejem i miodem (do smaku - najlepiej dodawać stopniowo i próbować). Przyprawiamy małą szczyptą cynamonu
Wcześniej wymoczone śledzie (jeśli były zbyt słone) osuszamy, kroimy w paseczki i mieszamy z sosem grzybowym. Przekładamy do słoiczka, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na co najmniej 3 dni.