Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne śledzie z pomidorowym nadzieniem zanurzone w oleju rzepakowym.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15401
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 902
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22990
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15401
Składniki
Koncentrat, musztardę i chili w płatkach razem mieszamy. Mieszanką smarujemy płaty śledziowe, zwijamy w rulony, spinamy wykałaczką. Układamy ciasno w słoiku, posypujemy przyprawami (ziele, liść, pieprz kolorowy). Zalewamy olejem rzepakowym, olej powinien poryć śledzie. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni. Przed podaniem śledzie można posypać ulubioną zieleniną np. szczypiorkiem lub pietruszką. Śledzie można przechowywać do 2 tygodni lodówce.