Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po piastowsku to staropolski przepis na aromatyczną rybę pełną wyjątkowych przypraw. To wyjątkowa mieszanka – lekko orientalna, lekko korzenna, mocno aromatyczna. Danie przypadnie do gustu wszystkim domownikom i gościom zasiadającym przy wigilijnym stole. Octowa marynata łączy w sobie wszystkie smaki i sprawia, że śledź rozpływa się w ustach. Ta potrawa jest tym lepsza, im dłużej leżakuje. Z powodzeniem więc możesz przygotować ją na kilka dni przed świętami i będzie idealna dla osób zapracowanych na co dzień.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457825
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1484
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1228
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457825
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1484
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Składniki
Śledzie przepłucz pod wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Pokrój je w plasterki o szerokości ok. 3 cm.
Szalotkę pokrój w drobną kostkę.
Do garnka wlej ocet i wodę. Dodaj cukier i wszystkie przyprawy. Podgrzewaj całość na wolnym ogniu, stale mieszając, do rozpuszczenia cukru i połączenia mieszaniny.
W czystym słoiku układaj naprzemiennie: szalotkę i śledzie, zalewając je kilkoma łyżkami zalewy. Słoik zakręć i wstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny.
Śledzie po piastowsku podawaj na zimno, udekorowane świeżymi ziołami.
Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce i zużyj w ciągu tygodnia.