Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo smaczne śledziki , które będą ozdobą i pyszną przekąską na świątecznym stole. Taką przekąskę można również przygotować ze śledzi marynowanych.
salaterka, nóż, miska,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 882
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 882
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Składniki
Śledzie matiasy moczymy około 30 minut, po czym kroimy na kawałki . Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy, a jabłko po obraniu i wydrążeniu gniazda nasiennego kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski dodajemy jogurt i majonez oraz doprawiamy cukrem i pieprzem świeżo mielonym. Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Połowę pokrojonych śledzi przekładamy do salaterki, przykrywamy połową sosu , nakładamy pozostałe śledzie i przykrywamy pozostałym sosem. Podajemy udekorowane natką pietruszki.
Przygotowane składniki.
Przygotowanie śledzi