Tradycyjne śledzie z cebulą i pieprzem, dłużej odsalane
Śledzie w oleju "małosolne"
Składniki
- śledzie filety ala matias ze słonej zalewy 5 szt
- cebula - u mnie czerwona- jest łagodniejsza
- pieprz- łyżka
- olej 250 ml, u mnie rzepakowy i kropla oliwy.
Składniki
- śledzie filety ala matias ze słonej zalewy 5 szt
- cebula - u mnie czerwona- jest łagodniejsza
- pieprz- łyżka
- olej 250 ml, u mnie rzepakowy i kropla oliwy.

Etapy przygotowania
Polecam smaczniejszą i zdrowszą wersję śledzia- mniej słoną. Filety zalałam w misce wodą i trzymałam je przez noc w lodówce. Rano pokroiłam cebulę w kostkę a filety na kawałeczki.

Pokrojone filety przełożyłam cebulą i posypałam pieprzem. Na koniec całość zalałam olejem i kroplą oliwy do smaku. Po paru godzinach powinny być idealne, ale po godzinie też są smaczne. Śledzie są idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek. Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (40)


Komentarze do przepisu (6)
Ostatnio komentowane przepisy

Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
- Grill
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Nabiał
- Ser
- Ciasta
- Kremy
- Serniki
Odsłon: 227
Ostatnio komentowane przepisy

Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
- Grill
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 135
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Owoce
- Truskawki
- Nabiał
- Ser
- Ciasta
- Kremy
- Serniki
Odsłon: 227



Składniki
- śledzie filety ala matias ze słonej zalewy 5 szt
- cebula - u mnie czerwona- jest łagodniejsza
- pieprz- łyżka
- olej 250 ml, u mnie rzepakowy i kropla oliwy.
Polecam smaczniejszą i zdrowszą wersję śledzia- mniej słoną. Filety zalałam w misce wodą i trzymałam je przez noc w lodówce. Rano pokroiłam cebulę w kostkę a filety na kawałeczki.
Pokrojone filety przełożyłam cebulą i posypałam pieprzem. Na koniec całość zalałam olejem i kroplą oliwy do smaku. Po paru godzinach powinny być idealne, ale po godzinie też są smaczne. Śledzie są idealne jako przekąska lub dodatek do sałatek. Smacznego :)
Mniam, mniam pychotka.;)
Uwielbiam śledzie <3 Każda wersja jest dla mnie <3 ;)
Emi kochana Ty jeszcze możesz patrzeć na śledzie hihi..coraz to w innej odsłonie podajesz...super:)
Super śledziki:)
fajny przepis, ja nie lubię jak śledzie są słone ;-)