Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51880
Dodano: 17.10.2015
Odsłon: 11135
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Kasia-lilo 28 października 2015Zgłoś do usunięcia
Przepis wypróbowany - mąż zachwycony, połowa już zniknęła.Jedyna zmiana to wymieszanie wszystkiego razem przed włożeniem do słoika.6 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia11082 18 października 2015Zgłoś do usunięcia
Swietne,najlepsze na zakąske. Odpowiedzi: 1 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz