Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2332 Ocena: 51880

Dodano:

Odsłon: 11135

Rozpisywać się nie będę...po prostu pycha ;)

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 150 ml śmietany 18 %
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 jabłko
  • sól
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie w sosie musztardowym

Przygotowanie


  1. Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kasia-lilo 28 października 2015 Przepis wypróbowany - mąż zachwycony, połowa już zniknęła.Jedyna zmiana to wymieszanie wszystkiego razem przed włożeniem do słoika.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń