Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe marynowane w zalewie octowej. Wyśmienite jako baza do różnego rodzaju sałatek śledziowych z dodatkiem majonezu czy śmietany.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 108
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9612
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 108
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 319
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9612
Składniki
Filety śledziowe należy wymoczyć w wodzie ok. 1 godzinę.
Przygotowanie zalewy. Do garnka wlewamy wodę i ocet, wsypujemy cukier, cebulę i przyprawy. Garnek stawiamy na gazie i całość musimy zagotować. Zalewę należy wystudzić i zalać filety. Pojemnik z filetami szczelnie zamknąć i włożyć do lodówki na minimum 1-2 dni. Gotowe !!!