Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo szybko znikają z talerza.
garnek do gotowania
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 331
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Wszystkie składniki razem z cebulą zagotować. Gotować tak około 20 min. Śledzie opłukać, oczyścić, osuszyć i pokroić w kawałki szerokie na około 2 - 3 cm, pokrojone śledzie włożyć do gorącej zalewy, ponownie gotować jeszcze około 20 min. Po zagotowaniu śledzie włożyć w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Śledziki są najlepsze po 2 - 3 dniach.