Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z foremki to rewelacyjna przekąska, która sprawdzi się zarówno na ostatkach, uroczystych przyjęciach, jak i podczas świąt. Stanową doskonałą alternatywę dla zimnych nóżek. Efektownie prezentują się na talerzu, a do tego świetnie smakują. Do ich przygotowania będziecie możecie użyć specjalnych foremek do galaretek lub sylikonowych foremek na muffinki.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13349
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4209
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43138
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 410
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 459
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13349
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4209
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43138
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 410
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 459
Składniki
Filety śledziowe przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień odsącz filety i pokrój je na paseczki.
Żelatynę zalej zimną wodą. Odstaw na 5 minut do napęcznienia.
Do garnka wlej bulion, dodaj sól, pieprz, cukier, ocet, ziele angielskie i liście laurowe. Składniki zagotuj. Wywar zdejmij z kuchenki.
Rozpuszczoną żelatynę dodaj do zalewy. Składniki wymieszaj i odstaw do przestudzenia.
Ugotowane jajka obierz ze skorupki i pokrój na półplasterki. Marchewki i pietruszkę również obierz i pokrój na plasterki lub w małe słupki. Natkę pietruszki drobno poszatkuj.
Do foremek rozłóż równomiernie pokrojone śledzie, jajka, warzywa i natkę pietruszki. Na koniec rozlej zalewę. Foremki wstaw do lodówki, do stężenia.
Galaretki wyciągnij z lodówki po minimum 3-4 godzinach. Usuń sylikonowe foremki. Gotową przekąskę serwuj gościom.