Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne śledziki z korzenną nutą, coś innego i świątecznego.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104524
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5900
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2596
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104524
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5900
Składniki
Filety umyć, zalać wodą i moczyć przez 1-2 godziny. Osączyć i pokroić w kawałki. Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie. Cebule obrać, pokroić w talarki. Rodzynki i śliwki odcedzić, śliwki pokroić w krążki,orzechy posiekać, Bakalie wymieszać . Dodać goździki. W słoju układać na przemian warstwę śledzi i mieszaninę bakalii i cebulę. Po wierzchu posypać warstwą cebuli, zalać olejem.
Tak przygotowane śledzie odstawiamy do lodówki. Można jeść na drugi dzień ale najlepsze będą po trzech dniach leżakowania w zalewie.