Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne śledziki z korzenną nutą, coś innego i świątecznego.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1983
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3960
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3874
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1983
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3960
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3874
Składniki
Filety umyć, zalać wodą i moczyć przez 1-2 godziny. Osączyć i pokroić w kawałki. Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie. Cebule obrać, pokroić w talarki. Rodzynki i śliwki odcedzić, śliwki pokroić w krążki,orzechy posiekać, Bakalie wymieszać . Dodać goździki. W słoju układać na przemian warstwę śledzi i mieszaninę bakalii i cebulę. Po wierzchu posypać warstwą cebuli, zalać olejem.
Tak przygotowane śledzie odstawiamy do lodówki. Można jeść na drugi dzień ale najlepsze będą po trzech dniach leżakowania w zalewie.