Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne śledziki z korzenną nutą, coś innego i świątecznego.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6224
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13140
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6224
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5380
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13140
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4877
Składniki
Filety umyć, zalać wodą i moczyć przez 1-2 godziny. Osączyć i pokroić w kawałki. Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie. Cebule obrać, pokroić w talarki. Rodzynki i śliwki odcedzić, śliwki pokroić w krążki,orzechy posiekać, Bakalie wymieszać . Dodać goździki. W słoju układać na przemian warstwę śledzi i mieszaninę bakalii i cebulę. Po wierzchu posypać warstwą cebuli, zalać olejem.
Tak przygotowane śledzie odstawiamy do lodówki. Można jeść na drugi dzień ale najlepsze będą po trzech dniach leżakowania w zalewie.