Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne śledziki z korzenną nutą, coś innego i świątecznego.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 810
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 810
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Filety umyć, zalać wodą i moczyć przez 1-2 godziny. Osączyć i pokroić w kawałki. Śliwki i rodzynki namoczyć w wodzie. Cebule obrać, pokroić w talarki. Rodzynki i śliwki odcedzić, śliwki pokroić w krążki,orzechy posiekać, Bakalie wymieszać . Dodać goździki. W słoju układać na przemian warstwę śledzi i mieszaninę bakalii i cebulę. Po wierzchu posypać warstwą cebuli, zalać olejem.
Tak przygotowane śledzie odstawiamy do lodówki. Można jeść na drugi dzień ale najlepsze będą po trzech dniach leżakowania w zalewie.