Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała propozycja nie tylko na wigilijny stół, ale również na każdą okazję jak i na co dzień. To szybkie i smaczne danie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8057
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 374
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8057
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 374
Składniki
Śledzie marynowane pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa ok 5 do 10 min. Dodać zmielone ziele angielskie i liście laurowe . Zalać 1/2 szklanki wody Dusić do odparowania i miękkości warzyw. Dodać sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Pozostawić do ostygnięcia. Zimne warzywa wymieszać ze śledziami lub układać warstwowo. Warstwa warzyw, warstwa śledzi... na wierzchu warstwa warzyw. Wstawić do lodówki na dobę.