Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie na Wigilię
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5365
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47814
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165673
Składniki
śledzie zalać wodą i moczyć tak koło jednej godziny ,po wymoczeniu kroimy w paseczki o szerokości 2-3 centymetrów
jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach (tak zwanej jarzynce )
cebule pokroić w drobniutka kosteczkę
majonez ,musztardę i śmietanę wymieszać dodać odrobinkę soli i pieprzu do smaku
do gotowego sosu dodać starte jabłka i posiekaną cebulkę wymieszać (wyjdzie dość gęsta masa )
gotowy sos wyłożyć do wysokiego naczynia na tym układać pokrojone śledzie i przykryć pozostałym sosem ,odstawić na jeden dzień do chłodnego miejsca na tak zwane przegryzienie się
można też zrobić tak - sos i pokrojone śledzie wymieszać razem włożyć do słoika i zakręcić wstawić do lodówki aby przegryzły sieę