Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie na Wigilię
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 170
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 279
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 170
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 279
Składniki
śledzie zalać wodą i moczyć tak koło jednej godziny ,po wymoczeniu kroimy w paseczki o szerokości 2-3 centymetrów
jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach (tak zwanej jarzynce )
cebule pokroić w drobniutka kosteczkę
majonez ,musztardę i śmietanę wymieszać dodać odrobinkę soli i pieprzu do smaku
do gotowego sosu dodać starte jabłka i posiekaną cebulkę wymieszać (wyjdzie dość gęsta masa )
gotowy sos wyłożyć do wysokiego naczynia na tym układać pokrojone śledzie i przykryć pozostałym sosem ,odstawić na jeden dzień do chłodnego miejsca na tak zwane przegryzienie się
można też zrobić tak - sos i pokrojone śledzie wymieszać razem włożyć do słoika i zakręcić wstawić do lodówki aby przegryzły sieę