Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledziowe jajeczka

Śledziowe jajeczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2318 Ocena: 14647

Dodano:

Odsłon: 4592

Przepis mojej cioci z Bieszczad.

Składniki

  • Filet śledziowy matiasy 3 szt.
  • Mleko ½ szklanki
  • Twaróg tłusty 40 dag
  • Śmietana gęsta ½ szklanki
  • Masło 3 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • Pomidor 4 szt.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Śledzie zalać mlekiem, odstawić na godzinę, wyjąć, osuszyć i drobno pokroić. Następnie utrzeć z masłem dodając stopniowo twaróg i przyprawy do smaku. Z przygotowanej masy, formować zwilżonymi dłońmi owalne kulki w kształcie jajka. Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na nich przygotowane jajeczka, chrzan i posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń