Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej cioci z Bieszczad.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Wykonanie: Śledzie zalać mlekiem, odstawić na godzinę, wyjąć, osuszyć i drobno pokroić. Następnie utrzeć z masłem dodając stopniowo twaróg i przyprawy do smaku. Z przygotowanej masy, formować zwilżonymi dłońmi owalne kulki w kształcie jajka. Pomidory pokroić w plastry, ułożyć na nich przygotowane jajeczka, chrzan i posypać natką pietruszki.