Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krążki cebulowe są szybką, prostą i sycącą przekąską, która świetnie sprawdzi się na imprezach, jako dodatek do hamburgerów, a także do podjadania podczas oglądania telewizji. Przepis jest bardzo prosty, przygotowuje się go ze składników, które prawie każdy ma w swojej kuchni.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Obieramy cebulę i kroimy w plasterki o grubości około 5-8 mm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Każdy krążek obtaczamy w mące i obtoczone odkładamy na bok.
Do pozostałej mieszanki mąki pszennej dodajemy jajko i mleko. Mieszamy, do powstania dość gęstego ciasta. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście i panierujemy w drobnej bułce tartej. Smażymy w gorącym tłuszczu ok. 160-170°C przez minutę, aż się zrumienią, przewracamy i smażymy z drugiej strony.
Podajemy na ciepło do obiadu czy na kolację z ulubionymi sosami n.p.: sosem czosnkowym. Sprawdzają się znakomicie na imprezach czy spotkaniach rodzinnych.