Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalczyk domowy świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Wbrew pozorom nie potrzeba wielu składników i dużej ilości czasu do jego przygotowania.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2518
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2945
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101987
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6367
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2518
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2945
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101987
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6367
Składniki
Słoninę wraz z boczkiem umyj, osusz, a następnie pokrój bardzo drobno. Przerzuć do garnka, podgrzewaj i poczekaj aż zacznie wytapiać się tłuszcz.
W tym czasie możesz posiekać cebulę i obrany czosnek. Gdy boczek ze słoniną się wytopią, dodaj cebulę i czosnek. Wszystko smaż tak długo aż dodatki się zarumienią. Pod koniec posól i dopraw majerankiem.
Przełóż smalczyk domowy do kamionkowego naczynia lub słoika. Przykryj i odstaw do wystudzenia.