Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalczyk domowy świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Wbrew pozorom nie potrzeba wielu składników i dużej ilości czasu do jego przygotowania.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23098
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23098
Składniki
Słoninę wraz z boczkiem umyj, osusz, a następnie pokrój bardzo drobno. Przerzuć do garnka, podgrzewaj i poczekaj aż zacznie wytapiać się tłuszcz.
W tym czasie możesz posiekać cebulę i obrany czosnek. Gdy boczek ze słoniną się wytopią, dodaj cebulę i czosnek. Wszystko smaż tak długo aż dodatki się zarumienią. Pod koniec posól i dopraw majerankiem.
Przełóż smalczyk domowy do kamionkowego naczynia lub słoika. Przykryj i odstaw do wystudzenia.