Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smalczyk domowy świetnie smakuje ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym. Wbrew pozorom nie potrzeba wielu składników i dużej ilości czasu do jego przygotowania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20837
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1099
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20837
Składniki
Słoninę wraz z boczkiem umyj, osusz, a następnie pokrój bardzo drobno. Przerzuć do garnka, podgrzewaj i poczekaj aż zacznie wytapiać się tłuszcz.
W tym czasie możesz posiekać cebulę i obrany czosnek. Gdy boczek ze słoniną się wytopią, dodaj cebulę i czosnek. Wszystko smaż tak długo aż dodatki się zarumienią. Pod koniec posól i dopraw majerankiem.
Przełóż smalczyk domowy do kamionkowego naczynia lub słoika. Przykryj i odstaw do wystudzenia.