Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pewnie powszechnie znany, ale danie tak pyszne, że nie mogłam go pominąć.
Alternatywny przepis na kanie. Nie tylko smażymy. Polecam.
Odsłon: 12109
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2108
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 617
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6317
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2108
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 617
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6317
Składniki
Kapelusze kanii oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą, odkładamy na chwilę do odcieknięcia na papierowy ręcznik. Jajka solimy i pieprzymy, rozkłócamy widelcem. Duże kapelusze przekrajamy na pół i panierujemy po kolei w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy grzyby (najpierw blaszkami do góry) po ok. 3 minuty z każdej strony. Można podawać z ziemniaczkami i surówką, albo z pieczywem - ja wcinam same, bez dodatków. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12585
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6163