Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4938
Dodano: 15.08.2010
Odsłon: 11573
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Kapelusze kanii oczyszczamy, płukamy pod bieżącą wodą, odkładamy na chwilę do odcieknięcia na papierowy ręcznik. Jajka solimy i pieprzymy, rozkłócamy widelcem. Duże kapelusze przekrajamy na pół i panierujemy po kolei w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy grzyby (najpierw blaszkami do góry) po ok. 3 minuty z każdej strony. Można podawać z ziemniaczkami i surówką, albo z pieczywem - ja wcinam same, bez dodatków. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (10)

mimi619 19 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Kocham takie grzybki ;D16 Kto głosował? | Odpowiedz

N-Dosia 24 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Kobietko ,Kani się nie myje . One nasiąkają natychmiast wodą jak gąbka i wtedy tracą właściwy smak. Przecież one czyściutkie rosną ,Wystarczy z wierzchu troszkę kapelusz oczyścić.:))
2 Kto głosował? | Odpowiedz

milla_poz 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Zgadzam się, jest pyszne! Żeby jeszcze tylko mieć te kanie...eh14 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 16 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
No proszę a u mnie dziś na obiad (po udanym grzybobraniu od 6 rano :)) zupka grzybowa, a na podwieczorek kanie ala schabowe :) Polecam wszystkim przepis - pyszności :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
pycha..14 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
pycha.....14 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 15 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszne kanie, polecam też boczniaki :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 15 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
dzisiaj takie upolowałam w lesie, pyszności:)14 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchareczka89 15 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Przepyszne danie, ja również wcinam takie kanie same, bez żadnych dodatków! :)14 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 15 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Masz racje to danie jest naprawdę dobre.14 Kto głosował? | Odpowiedz