Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone śledzie z frytkami i sosem paprykowym
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13038
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4164
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43056
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 501
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 394
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 448
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13038
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4164
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43056
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 501
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 394
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 448
Składniki
Zacznijcie od przygotowania domowych frytek. Duże ziemniaki obierzcie i pokrójcie w słupki. Następnie pokrojone ziemniaki wrzućcie do miski z zimną wodą na około 10-15min, aby wypłukać z ziemniaków nadmiar skrobi. Teraz możecie przygotować sos – do kielicha blendera wrzucacie 6 łyżek majonezu, kawałek papryki czerwonej pokrojony w kostkę, świeżo mielony pieprz, szczypta ostrej papryki, 2 szczypty papryki wędzonej. Wszystko razem blendujecie, gdy sos wyjdzie wam za bardzo płynny dorzućcie majonezu. Pozostało tylko przygotować tuszki śledziowe. Opłukane i osuszone solicie i traktujecie świeżo mielonym pieprzem. Następnie każdą z tuszek w środku posypujecie wędzoną papryką i panierujecie w mące. Gdy frytki już się odstały w zimnej wodzie przekładacie je na ręcznik papierowy, dokładnie osuszacie i możecie zacząć smażyć. Śledzie smażcie około 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone frytki przełóżcie na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru oleju. W tym momencie możecie je również posolić. Gotowe frytki niech zajmą swoje miejsce obok usmażonych tuszek śledziowych, a dopełnieniem tego dania będzie pyszny sos paprykowy. Smacznego.