Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia już kończy się na działce. Jest jeszcze kilka dużych owoców do zabrania. I jeszcze kwitnie. I teraz już mi nie żal ścinać kwiatków. I dzisiaj ścięłam. I postanowiłam zrobić na próbę smażone w cieście kwiaty z cukinii. Wiem, moja curuś kochana będzie na mnie zła, bo nie zaprosiłam jej na ucztę. Ale musiałam sama spróbować . I to jest pyyyszne!!! Całe szczęście , że cukinia jeszcze kwitnie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 93
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 181
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1253
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 498
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 93
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 181
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1253
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 498
Składniki
Ściąć kwiaty cukinii, delikatnie opłukać w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Przygotować ciasto z podanych składników. Ciasto powinno być ciut gęściejsze niż na naleśniki. Do miseczki z ciastem wkładać partiami kwiaty i obtoczyć je ciastem. Wkładać łyżką do bardzo nagrzanego tłuszczu ( dużej ilości ) Smażyć krótko obracając aby nie przypaliły się. Wyłożyć na ręcznik papierowy odsączyć tłuszcz. Smacznego!!!