Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jako przekąska bądź w moim przypadku jako dodatek do obiadu np. zamiast ziemniaków, czy ryżu
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3584
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3985
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3584
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3985
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30561
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Na dużej głębszej patelni rozgrzewamy olej kokosowy bądź zwykły i przesmażamy na patelni cebulę z czosnkiem. Następnie pomidory z puszki blendujemy w misce i wlewamy na patelnię. Do tego dorzucamy przelaną na sicie soczewicę i wlewamy dwie szklanki wody. Całość solimy, pieprzymy, dodajemy ostrej papryki w proszku wedle uznania, oraz kurkumę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut aż soczewica wchłonie płyn i będzie dosyć miękka. Pod koniec rwiemy kilka listków bazylii, siekamy i doprawiamy soczewicę. Życzę smacznego! Idealna jako dodatek do dań, bądź do przekąszenia. Z tej ilości wyszły mi jakieś 4 porcje.