Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jako przekąska bądź w moim przypadku jako dodatek do obiadu np. zamiast ziemniaków, czy ryżu
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 167
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 855
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3987
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20004
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 167
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 855
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3987
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20004
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Na dużej głębszej patelni rozgrzewamy olej kokosowy bądź zwykły i przesmażamy na patelni cebulę z czosnkiem. Następnie pomidory z puszki blendujemy w misce i wlewamy na patelnię. Do tego dorzucamy przelaną na sicie soczewicę i wlewamy dwie szklanki wody. Całość solimy, pieprzymy, dodajemy ostrej papryki w proszku wedle uznania, oraz kurkumę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut aż soczewica wchłonie płyn i będzie dosyć miękka. Pod koniec rwiemy kilka listków bazylii, siekamy i doprawiamy soczewicę. Życzę smacznego! Idealna jako dodatek do dań, bądź do przekąszenia. Z tej ilości wyszły mi jakieś 4 porcje.