Do góry

Przekąski Przepis na:

Śródziemnomorska kolacja

Śródziemnomorska kolacja

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 2652

Dlaczego taka nazwa? Bulgur, kojarzy nam się z Turcją. Chorizo z Hiszpanią. Staliśmy przy lodówce, nie wiedząc co chcemy zjeść. Powstał więc taki, śródziemnomorski miszmasz.

Składniki

  • 100 g kaszy bulgur
  • 200 g młodych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 g chorizo
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko, wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Posiekaną cebulę , smażymy z pokrojonym w kostkę chorizo i ziemniakami pokrojonymi na kawałki.
    Wsypujemy kaszę, wbijamy jajka i smażymy przez kilka chwil.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń