Do góry

Przekąski Przepis na:

STOKROTKI Z JAJ

STOKROTKI Z JAJ

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 18896

Dodano:

Odsłon: 8501

Bardzo proste i smaczne jaja w innym wydaniu. Ozdobne.

Składniki

  • jaja ugotowane na twardo, 5
  • oliwa
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • sól, papryka do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
STOKROTKI Z JAJ

Przygotowanie

  1. Jaja pokroic w poprzek na cienkie plasterki, aby wyszło ok 10 z 1 jaja. Wyjąc żółtko ostrożnie, by nie naruszyc obrączek z białka. Ułożyc je na półmisku wyłożonym liścmi sałaty (obrączki mają zachodzic brzegami jeden na drugi) na kształt wianka.

  2. Żółtka utrzec z oliwą, sokiem z cytryny, solą i papryką na gładką masę. Masę nakładac łyżeczką w środek każdego kółka z białek. Wygląda jak wianek ze stokrotek. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń