Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne jaja w innym wydaniu. Ozdobne.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1227
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1271
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 206
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1227
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1271
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 206
Składniki
Jaja pokroic w poprzek na cienkie plasterki, aby wyszło ok 10 z 1 jaja. Wyjąc żółtko ostrożnie, by nie naruszyc obrączek z białka. Ułożyc je na półmisku wyłożonym liścmi sałaty (obrączki mają zachodzic brzegami jeden na drugi) na kształt wianka.
Żółtka utrzec z oliwą, sokiem z cytryny, solą i papryką na gładką masę. Masę nakładac łyżeczką w środek każdego kółka z białek. Wygląda jak wianek ze stokrotek. Smacznego.