Do góry

Przekąski Przepis na:

Sułtańskie śledzie

Sułtańskie śledzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5486

Dodano:

Odsłon: 1755

Połączenie śledzi z żurawiną to wspaniała przekąska na imprezy i nie tylko.

Składniki

  • ½ kg śledzi solonych
  • Cebula biała
  • Przecier pomidorowy
  • 3 łyżki octu
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • ½ opakowania suszonej żurawiny
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • pieprz
  • chili
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Śledzie moczymy godzinę w wodzie.
    2. Cebule obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju

  2. 3. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz ocet.
    4. Całość dusimy chwile pod przykryciem.
    5. Następnie dodajemy przecier , ketchup oraz żurawinę, doprawiamy pieprzem i chili.
    6. Jeżeli sos jest za gęsty można dolać odrobinę wody.

  3. 7. Śledzie kroimy na plastry i łączymy ze sosem ostudzonym.

  4. 8. Śledzie gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń