Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w galarecie słodko-kwaśniej,tak przyrządzony zachwyci i Was i gości. Delikatna ryba,bardzo smaczna z drobnymi dodatkami daje nam wykwintną przystawkę,którą serdecznie polecam.
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1095
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 194
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1169
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 739
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1095
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 103
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 194
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 1169
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 739
Składniki
Marchew,pietruszkę obrać,seler naciowy łodyga dać do garnka,dodać cytrynę,ziele i liście oraz pieprz cytrynowy.Wlać 1/5l wody i gotować 20min. Jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać. Pstrągi umyć odciąć głowy,wyjąć kręgosłup wraz z ośćmi i wzdłuż przepołowić . Wrzucić na jarzynowy wywar,gotować 5-7min. Wyjąć łyżką cedzakową pstrągi i warzywa.
Plastry ugotowanego pstrąga owinąć wkoło miseczki .Na spody pucharków czy miseczek ułożyć listek zieleninki,plasterek marchewki,kawałeczki papryki ,kilka malutkich pieczarek z zalewy oraz rozsypać kukurydzę. Położyć jajko i bokami dodać jeszcze kukurydzę. Przygotować wywar do zalania ryby. Dolać do wywaru szklankę wody,zagotować,doprawić do smaku solą,cukrem oraz sokiem z cytryny. Gdy wywar zagotuje się wyłączyć i wsypać 8 łyżeczek żelatyny,mieszać do jej rozpuszczenia.
Wywar przestudzić i wlać do miseczek. Dać do lodówki do całkowitego stężenia.
Zastygnięte rybki obkroić wkoło nożem i odwracając wyłożyć na talerze lub półmisek. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego życzę!