Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pstrąg w galarecie słodko-kwaśniej,tak przyrządzony zachwyci i Was i gości. Delikatna ryba,bardzo smaczna z drobnymi dodatkami daje nam wykwintną przystawkę,którą serdecznie polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Składniki
Marchew,pietruszkę obrać,seler naciowy łodyga dać do garnka,dodać cytrynę,ziele i liście oraz pieprz cytrynowy.Wlać 1/5l wody i gotować 20min. Jajka ugotować na twardo,wystudzić i obrać. Pstrągi umyć odciąć głowy,wyjąć kręgosłup wraz z ośćmi i wzdłuż przepołowić . Wrzucić na jarzynowy wywar,gotować 5-7min. Wyjąć łyżką cedzakową pstrągi i warzywa.
Plastry ugotowanego pstrąga owinąć wkoło miseczki .Na spody pucharków czy miseczek ułożyć listek zieleninki,plasterek marchewki,kawałeczki papryki ,kilka malutkich pieczarek z zalewy oraz rozsypać kukurydzę. Położyć jajko i bokami dodać jeszcze kukurydzę. Przygotować wywar do zalania ryby. Dolać do wywaru szklankę wody,zagotować,doprawić do smaku solą,cukrem oraz sokiem z cytryny. Gdy wywar zagotuje się wyłączyć i wsypać 8 łyżeczek żelatyny,mieszać do jej rozpuszczenia.
Wywar przestudzić i wlać do miseczek. Dać do lodówki do całkowitego stężenia.
Zastygnięte rybki obkroić wkoło nożem i odwracając wyłożyć na talerze lub półmisek. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego życzę!