Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 4044
Dodano: 23.04.2010
Odsłon: 58002
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Cebulke pokrojoną w kostke podsmażamy na oliwie
dodajemy szpinak i czekam aż się rozmrożi (jeśli jest mrożony) jeśli szpinak jest świeży czekamy aż zmniejszy swoją objętość
jajko roztrzepujemy i dadajemy do niego śmietanke
całość wlewamy do szpinaku i czekamy aż zgęstnieje
doprawiamy solą i pieprzem
można podawać z ziemniakami lub jako sos do makaronu
SMACZNEGO:)))
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

MonikaKofi 01 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
ja dodałam do cebulki smażacej się na masełku przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku a dalej jak w przepisie. wspaniały smak, pierwszy raz robiłam ,nie wiedziałam że to takie pyszne!!!12 Kto głosował? | Odpowiedz

karlitka 02 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
ja uwielbiam taki szpinak. z czosnkiem obowiązkowo!!14 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 24 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
no dokładnie koko6 zapomniałam napisać o czosnku. trzeba dodac:))))12 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Szpinak lubi czosnek,możesz dodać ząbek przeciśnięty przez praskę i roztarty na desce z odrobiną soli-efekt jest rewelacyjny-Pozdrawiam i życzę smacznego.11 Kto głosował? | Odpowiedz