Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37235
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2533
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 165
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 199
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1557
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37235
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2533
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 165
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 199
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1557
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz.
Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na plastry grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.
Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.