Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13288
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3757
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4777
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13288
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2611
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3757
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4777
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz.
Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na plastry grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.
Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.