Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 390
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1803
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3392
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26929
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 188
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 390
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1803
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3392
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26929
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz.
Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na plastry grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.
Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.