Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19298
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1046
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 757
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19298
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1046
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 757
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz.
Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na plastry grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.
Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.