Do góry

Przekąski Przepis na:

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 2745

Dodano:

Odsłon: 281

Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 opakowania
  • Mrożony szpinak - 250 g
  • Ser feta - 2 łyżki
  • Czosnek - 1 ząbek, przeciśnięty przez praskę
  • Kabanos - 1 sztuka
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz.

  2. Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na plastry grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.

  3. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 sierpnia Z "francuzem" wszystko się udaje. Coś ze szpinakiem? Biorę wszystko bez pytania, PYCHA :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń