Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem i kabanosem są szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają ze stołu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek przeciśnięty przez praskę i przez chwilę smażymy. Dodajemy szpinak, a gdy całkowicie się rozmrozi wrzucamy rozdrobniony ser feta i przyprawiamy farsz.
Rozłożone ciasto francuskie smarujemy farszem i wzdłuż dłuższego brzegu kładziemy kabanosa. Zwijamy ciasto w roladę, zaczynając od brzegu z kabanosem i ostrym nożem tniemy je na plastry grubości ok. 1,5 cm. Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.
Ślimaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 st. C przez ok. 15 minut.