Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają lekko słodki, orzechowy smak, a ich kruchą konsystencję idealnie łączy się z aromatem pistacji. Często posypane cukrem pudrem, stanowią wyjątkową przekąskę.
blacha, łyżeczka, nóż, pędzelek do smarowania
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4225
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416708
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4225
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416708
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 10 trójkątów na każdym rogaliku dajemy łyżeczkę kremu z pistacji. Zwijamy układamy na blasze wyłożonej papierem smarujemy jajkiem .Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem