Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają lekko słodki, orzechowy smak, a ich kruchą konsystencję idealnie łączy się z aromatem pistacji. Często posypane cukrem pudrem, stanowią wyjątkową przekąskę.
blacha, łyżeczka, nóż, pędzelek do smarowania
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 10 trójkątów na każdym rogaliku dajemy łyżeczkę kremu z pistacji. Zwijamy układamy na blasze wyłożonej papierem smarujemy jajkiem .Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem