Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mają lekko słodki, orzechowy smak, a ich kruchą konsystencję idealnie łączy się z aromatem pistacji. Często posypane cukrem pudrem, stanowią wyjątkową przekąskę.
blacha, łyżeczka, nóż, pędzelek do smarowania
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2518
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4605
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13156
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2518
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3674
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4605
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 10 trójkątów na każdym rogaliku dajemy łyżeczkę kremu z pistacji. Zwijamy układamy na blasze wyłożonej papierem smarujemy jajkiem .Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem