Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na ciepło ale równie smaczna na zimno
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1113
Składniki
1. mąkę połączyć z solą i posiekać z zimnym masłem, wbić jajko, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, następnie dodać posiekany czosnek, pokrojonego pora i szpinak, dodać łyżeczkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku pieprzem i ew solą, wystudzić, 3. formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować cisto, wylepić nim formę, nakłuć widelcem, 4. jajka połączyć ze śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, 5. na ciasto wyłożyć nadzienie, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę zalać śmietaną z jajkami, 6. tartę wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego