Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na ciepło ale równie smaczna na zimno
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 981
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 981
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2869
Składniki
1. mąkę połączyć z solą i posiekać z zimnym masłem, wbić jajko, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, następnie dodać posiekany czosnek, pokrojonego pora i szpinak, dodać łyżeczkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku pieprzem i ew solą, wystudzić, 3. formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować cisto, wylepić nim formę, nakłuć widelcem, 4. jajka połączyć ze śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, 5. na ciasto wyłożyć nadzienie, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę zalać śmietaną z jajkami, 6. tartę wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego