Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na ciepło ale równie smaczna na zimno
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9472
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4958
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 42
Dziś do pracy.
Odsłon: 655
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9472
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4958
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 42
Dziś do pracy.
Odsłon: 655
Składniki
1. mąkę połączyć z solą i posiekać z zimnym masłem, wbić jajko, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, następnie dodać posiekany czosnek, pokrojonego pora i szpinak, dodać łyżeczkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku pieprzem i ew solą, wystudzić, 3. formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować cisto, wylepić nim formę, nakłuć widelcem, 4. jajka połączyć ze śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, 5. na ciasto wyłożyć nadzienie, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę zalać śmietaną z jajkami, 6. tartę wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego