Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na ciepło ale równie smaczna na zimno
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165701
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5382
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47834
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165701
Składniki
1. mąkę połączyć z solą i posiekać z zimnym masłem, wbić jajko, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, następnie dodać posiekany czosnek, pokrojonego pora i szpinak, dodać łyżeczkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku pieprzem i ew solą, wystudzić, 3. formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować cisto, wylepić nim formę, nakłuć widelcem, 4. jajka połączyć ze śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, 5. na ciasto wyłożyć nadzienie, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę zalać śmietaną z jajkami, 6. tartę wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego