Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna na ciepło ale równie smaczna na zimno
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1472
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1472
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
1. mąkę połączyć z solą i posiekać z zimnym masłem, wbić jajko, szybko zagnieść ciasto, włożyć do lodówki, 2. na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, następnie dodać posiekany czosnek, pokrojonego pora i szpinak, dodać łyżeczkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku pieprzem i ew solą, wystudzić, 3. formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować cisto, wylepić nim formę, nakłuć widelcem, 4. jajka połączyć ze śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, 5. na ciasto wyłożyć nadzienie, następnie pokrojoną w plastry mozzarellę zalać śmietaną z jajkami, 6. tartę wstawić do nagrzanego do 180 st piekarnika, piec ok 30 min, smacznego