Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar śledziowy to pyszny pomysł na szybką i prostą przystawkę z różnych okazji. Świetnie sprawdzi się na odświętnym stole, także wigilijnym. Łączy w sobie bardzo wyraziste smaki kwaśnych kaparów, ziołowego tymianku, orzeźwiającej limonki. Całość dopełnia oczywiście charakterystyczny aromat śledzia, który rozpływa się w ustach. Podawaj danie na zimno, z ulubionymi dodatkami, szczególnie świeżym pieczywem czy sałatą. Obok możesz zaserwować siekany koperek, szczypiorek czy inne zioła.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 65
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1100
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15403
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 65
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1100
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 440
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15403
Składniki
Z limonki zetrzyj skórkę, by uzyskać ok. 1 łyżeczkę.
Filet ze śledzia pokrój w paski, a następnie w kostkę. Przenieś go do miski i skrop sokiem z dwóch limonek. Dodaj też sól i pieprz. Całość dobrze wymieszaj, a następnie wstaw do lodówki na ok. godzinę.
Tymianek drobno posiekaj. Dodaj do ryby razem ze skórką cytrynową i oliwą. Wymieszaj.
Przenieś masę do okrągłej obręczy i uformuj tatara. Na wierzchu połóż świeży tymianek i kapary. Całość udekoruj drelowanymi oliwkami.
Tatara śledziowego podawaj z dodatkiem świeżego pieczywa, na zimno.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 3 dni, ale najlepiej dekoruj tuż przed podaniem.