Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 3667
Dodano: 09.02.2018
Odsłon: 3328
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 4 łyżki śmietany podgrzać i rozpuścić w niej wyciśniętą żelatynę. Dodać kremowy serek kozi, twarożek, śmietanę i wszystko wymieszać. Dodać siekane orzechy, szczypiorek, doprawić do smaku.
Foremkę keksówkę ( pojemność 1,5 litra) wyłożyć folią spożywczą. Masę przełożyć do foremki i wstawić na przynajmniej 5 godzin do lodówki. Stężałą terrine wyjąć z foremki przy pomocy folii. Udekorować włoskimi orzechami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (19)

pesto 04 września 2018Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie :) Ale jeszcze nigdy w żadnym sklepie nie widziałam żelatyny w płatkach. Ile to łyżeczek zwykłej? Czy keksówka o pojemności 1,5 l to ta o długości 20 czy 25 cm? :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie smaki :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Cudowna terrina z moim ulubionym kozim serem :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
wspaniałości...:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 09 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
WOW! Rewelka! <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 09 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Kozi serek polubiłam długo po tym jak mój mąż się nim zachwycał.Ja za nim nie przepadałam a teraz uwielbiam:)Terrina wygląda obłędnie i bardzo chętnie zrobię:):)Kolejny przepis i kolejne cudo jak zwykle u Ciebie:):) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 09 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Myślę, że sobie poradzę z tym przepisem ;)No to zdrówko, tym winkiem xD Odpowiedzi: 5 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 09 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
czekalam znowu na jakas "petarde" od ciebie i jest, cudo! :) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz