Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmmmm palce lizać ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 995
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Na rozgrzany olej lub oliwę położyć placek tortilli (lub pół jak kto woli), następnie ser żółty, dodatki, znów ser żółty i przykryć kolejnym plackiem - docisnąć i smażyć z 2 stron na złoty kolor na małym ogniu żeby nie spalić. Podawać z ketchupem.
1) placek tortilli, ser żółty, szynka chuda np. z indyka lub kurczaka, znów ser żółty i placek.
2) placek tortilli, ser żółty, cebula pokrojona w paski, szynka szwarcwaldzka, znów ser żółty i przykryć plackiem.
SMACZNEGO ;-)